Varmepumper – vælg mellem luft til
​luft og luft til vand

Kunne du tænke dig en lavere varmeregning og samtidig gøre noget godt for klimaet? Hos Wiscom i Tikøb er vi eksperter i både luft til luft-varmepumper og luft til vand-varmepumper, og vi installerer pumper hos private og erhverv i hele Nordsjælland og andre steder i landet.

Vi har 12 års erfaring med montering af varmepumper hos både privat- og erhvervskunder i bl.a. Helsingør og resten af Nordsjælland. Vi kører dog også gerne ud til kunder, som har brug for vores ekspertise i andre områder.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe pumper såkaldt termisk energi fra et varmereservoir til et andet varmereservoir. Det vil sige, at systemet kan anvendes til køling af f.eks. et køleskab eller til opvarmning af en bolig.

Det særlige er, at pumpen leverer mere varmeenergi, end der tilføres, og derfor kan den f.eks. omdanne udvendig luft til indvendig varme i en bolig. Visse pumper kan desuden fungere som en slags aircondition om sommeren.

Pumpen fungerer ved, at den sender kølemiddel ind i en udvendig fordamper. Herfra flytter den energien via en varmeveksler, hvor kølemidlet får en højere temperatur, før det føres ind i en kompressor. Derved dannes der mere energi i form af varme. Det opvarmede kølemiddel sendes herefter til en kondensator, hvor det via en anden varmeveksler afgiver varme til indedelen. Her kan varmen blive luftbåret (luft til luft) eller vandbåret (luft til vand).

Der findes flere former for varmepumper, og vi kan tilbyde enten en luft til luft-varmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe. De har forskellige fordele og vil typisk anvendes til forskellige formål. Den ene type anvendes ofte til sommerhuse, mens den anden type typisk anvendes til helårshuse.

Sådan virker en luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe virker ved, at varmepumpen trækker luften udefra ind i bygningen, hvorpå den enten opvarmer eller afkøler luften. Den består derfor af en udedel og en indedel, hvor udedelen opfanger luften udefra, mens indedelen blæser den kolde eller varme luft ud i lokalet.

Denne form for pumpe er den mest enkle at montere, og den er et godt alternativ til el-varme. Den er populær i sommerhuse, tilbygninger og mindre erhvervsejendomme. Den er også velegnet til mindre helårshuse, ligesom den kan benyttes som supplement.

Sådan virker en luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe fungerer i grove træk på samme måde, men den er anderledes indvendigt, idet den ikke blæser luft ud i lokalet. Den anvender derimod luftens energi til at varme vand op i stedet for luft. Ulempen er, at den ikke kan nedkøle et rum.

Fordelen er, at den kan opvarme både centralvarmevand og brugsvand, og dermed kan den overtage alle gas- og oliefyrets funktioner. Derfor er det en oplagt mulighed, hvis olie- eller gasfyret skal udskiftes, men det er også en oplagt mulighed ved nybyggeri.

Alle varmepumper, herunder luft til luft og luft til vand, er miljøvenlige og bæredygtige varmeløsninger. De er gode for miljøet, og de er med til at reducere CO2-udslippet. Samtidig er de billigere i drift end f.eks. elektricitet, gas og olie, og dermed vil du få en lavere varmeregning.

​Hvad koster en varmepumpe?

Vores priser for varmepumper afhænger i høj grad af, om du vælger luft til luft eller luft til vand. En luft til luft-varmepumpe er som regel billigere end en luft til vand-varmepumpe, da den ikke kan opvarme brugsvandet. Indedelen skal blot hænges op på væggen, udover der naturligvis skal trækkes rør ud til udedelen.

Der er naturligvis forskel på, om det er et sommerhus, som skal have et luft til luft-varmepumpeanlæg, eller om det er et nybyggeri, som skal have et luft til vand-varmepumpeanlæg. Et ældre hus med et olie- eller gasfyr har derimod allerede anlæg og rør til centralvarmevand og brugsvand.

Den endelige pris kommer desuden an på størrelsen af den konkrete model samt af dens effektivitet. Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud på den model, der passer til dine ønsker, dit behov og dit budget. Prisen er naturligvis inklusiv både indkøb, levering og installation af varmepumpe.Lovpligtig varmepumpeservice en gang årligt

Det er vigtigt at få varmepumpeservice en gang om året, og det er lovpligtigt, hvis anlægget indeholder mere end et kilo kølemiddel. Serviceeftersynet sikrer, at dit anlæg fungerer optimalt, og det minimerer risikoen for driftstop på et uheldigt tidspunkt. Samtidig kan mindre fejl udbedres, før de udvikler sig til skader.

Først og fremmest sikrer vi, at der er tilstrækkeligt med kølemiddel i anlægget, og samtidig renser vi anlægget og udskifter filtre med videre. Servicen udføres naturligvis efter producentens anvisninger om udskiftning af dele. Afslutningsvis laver vi bl.a. en funktionstest.

Vi har en løsningsorienteret tilgang til vores opgaver

Vores virksomhed har mange års erfaring indenfor branchen, og derfor er vi specialister og kan løse enhver opgave. Der er ingen opgave, som er for stor eller for lille til os. Vi tilbyder også service og reparation af varmepumpeanlæg, som vi ikke har installeret.

Du kan altid være sikker på, at vi har en løsningsorienteret tilgang til opgaverne. Vi rådgiver naturligvis ud fra vores kunders ønsker og behov, og vi har fokus på, at vi sammen skal finde frem til den helt rigtige løsning for dig. Vi er derudover medlem af brancheorganisationen TEKNIQ.

Kontakt os for at høre mere om montering af varmepumper

Du er velkommen til ringe og høre mere om montering af varmepumper. Vi er altid klar med både rådgivning og vejledning om de forskellige former for varmepumpeanlæg. Du kan også stille spørgsmål om den mulige økonomiske besparelse ift. de forskellige typer varmepumpeanlæg.

Vi kommer naturligvis gerne ud til en uforpligtende besigtigelse, hvor vi kigger på opgaven og får en snak med dig. Herefter kan vi lave et uforpligtende tilbud med en god pris for den ønskede varmepumpeløsning. Du kan ringe til os på telefon 70 20 20 88 for at aftale det videre forløb, eller du kan skrive til os på e-mail el@wiscom.dk, så hører du tilbage fra os.

Indhent et skræddersyet tilbud​

Udfyld formularen herunder med dine ønsker og vi vender tilbage inden for 24 timer.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​12 års erfaring som elektriker

Hos Wiscom har vi mange års erfaring, hvilket sikrer, at kvaliteten er i top.

Ingen opgave er for stor

Vi er specialister indenfor faget og laver det hele både store som små opgaver.

​Medlem af Tekniq

Vi er medlem af Tekniq, hvilket sikrer dig garanti på udført arbejde.

​Uforpligtende tilbud

Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din opgave, hvis du ønsker dette.

Om os

Wiscom bygger på en del års konstant positiv udvikling og erfaring.

Gennem årene har vi betjent en lang række gode kunder, som er kommet igen og igen.

facebook_round

Åbningstider

​Man-fredag

07:30-17:00

​Lør-søndag

Lukket

​Vi er medlem af:

Kontakt os

Wiscom ApS

Esrumvej 421, 3080 Tikøb

CVR: 39847787

E-mail: el@wiscom.dk